De herfst is begonnen. U zult het waarschijnlijk gemerkt hebben aan zowel het Indische/Indonesische als de Hollandse/Europese gerechten.
Bij het Indisch/Europees segment ligt het accent op pittig. Uiteraard wel aangepast aan de Nederlandse smaak. Een voorbeeld hiervan is de Ayam Rica Rica. Van oorsprong een Manadonees gerecht. En de Daging Rujak, een variant van Ayam Bumbu Rujak, die in september op het menu stond. Dit geldt ook voor de Besengek Ayam, een klassiek Indisch/Indonesisch kip gerecht met daarin rode peper, Santen (kokosmelk), tamarinde, Salam bladeren (soort laurier), peper, zout, Sereh (citroengras).
Bij het Hollands/Europees segment is de tijd aangebroken van o.a. de Witlofschotel, Stamppot en Stoofvlees.
Dinner om de Hoek wenst iedereen alvast een Selamat Makan toe. Vergeet niet te reserveren en geef aan voor welk segment u kiest: Indisch/Indonesisch of Hollands/Europees.
Tekst: Harry Krafft
Vinkhuizen, 29 september 2018