
"Wij merken dat er vooral onder oudere wijkbewoners veel eenzaamheid heerst. Hoe mooi kan het dan zijn die eenzaamheid te doorbreken door er dagelijks even twee uurtjes uit te zijn? Groot voordeel is dat je niet zelf hoeft na te denken wat te eten, geen boodschappen hoeft te doen en niet zelf hoeft te koken. Dat kun je per dag bepalen". Ook het feit dat Vinkhuizen als 'armste' wijk qua inkomens geportretteerd wordt, maar zich een 'rijke' wijk voelt qua sociaal gebeuren, ondersteunt het idee om juist in onze wijk dit te organiseren, zegt meedenkster en wijkbewoonster Emma Bel.
Directeur van DistriVers, Arend-Jan Pothof is de mede initiatiefnemer. Zijn bedrijf is een toeleverancier van alles op het gebied van eten en drinken. En Lentis is een klant van ons. "Wij willen dat mensen elke dag kunnen genieten van verse maaltijden, wij wensen iedereen een optimale maaltijdbeleving." Als totaalleverancier is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een kernprincipe van DistriVers en kijkt DistriVers altijd hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een betere en gezondere buurt.
Directeur van DistriVers, Arend-Jan Pothof is de mede initiatiefnemer. Zijn bedrijf is een toeleverancier van alles op het gebied van eten en drinken. En Lentis is een klant van ons. "Wij willen dat mensen elke dag kunnen genieten van verse maaltijden, wij wensen iedereen een optimale maaltijdbeleving." Als totaalleverancier is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een kernprincipe van DistriVers en kijkt DistriVers altijd hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een betere en gezondere buurt.
Tijdens de twee proefdagen kost het driegangenmenu € 4,50 per persoon in plaats van € 9,00. Er kan gegeten worden tussen 12.00 en 13.30 uur en 17.00 - 18.30 uur.
Samen met Distrivers is Veldspaat, speciaal voor deze dagen, op zoek gegaan naar nieuwe, overheerlijke seizoensgerechten die een zo groot mogelijk publiek aanspreken. Er kan op beide dagen gekozen worden uit twee verschillende menu's.
Samen met Distrivers is Veldspaat, speciaal voor deze dagen, op zoek gegaan naar nieuwe, overheerlijke seizoensgerechten die een zo groot mogelijk publiek aanspreken. Er kan op beide dagen gekozen worden uit twee verschillende menu's.
Menu donderdag 23 november ‘Dik Doun in toene’
menu 1
Groninger mosterdsoep met spekjes
Groninger mosterdsoep met spekjes
Gestoofde vis met kruidenpuree en groene kool
Appels in deeg
menu 2
Groentesoep
Stamppot stopverf met saucijs
Rabarber
Appels in deeg
Menu vrijdag 24 november 'Mosterd noa de moaltied'
menu 1
Pasteitje met rundvlees
Bruine bonen met spekjes,ui, piccalilly
Frambozenmascarpone met Groninger mosterd
menu 2
Broccolisoep
Stamppot snijbonen met Groninger worst
Frambozenmascarpone met Groninger mosterd
Gratis vervoer
Vindt u het lastig om er te komen? Speciaal voor deze dagen heeft Veldspaat een vervoersservice geregeld. Als u in Vinkhuizen woont, kunt u kosteloos gehaald en gebracht worden. U kunt bellen met onderstaand telefoonnummer.
Vindt u het lastig om er te komen? Speciaal voor deze dagen heeft Veldspaat een vervoersservice geregeld. Als u in Vinkhuizen woont, kunt u kosteloos gehaald en gebracht worden. U kunt bellen met onderstaand telefoonnummer.
Kom genieten samen met uw medebewoners van heerlijke gerechten: vers, puur en gezond! Reserveer nu een tafeltje tijdens de Proefdagen. Geef u snel op via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Veldspaat tussen 10.00 uur en 19.00 uur, tel: (050) 36 75 693. Reserveren is niet noodzakelijk. U kunt ook op de dag zelf gewoon binnen komen lopen. Het adres is Woonzorgcentrum Veldspaat, Veldspaatstraat 368, 9743 XV Groningen.
Tekst: Emma Bel
Vinkhuizen, 13 november 2017
Vinkhuizen, 13 november 2017