Op 10 maart was de 2e editie van Heel Veldspaat Bakt. Na het succes in 2019 was het hoog tijd voor een vervolg.
Er waren dit jaar 6 deelnemende taarten. Helaas niet zo veel als de jury zou willen, maar de kwaliteit was erg hoog: er werden veel tienen uitgedeeld door de jury. En er was toch veel variatie: van een aparte Mozzarella-taart tot een puur Hollandse appeltaart.
De winnende taart was een mooi gedecoreerde chocolade-avocado taart, ingezonden door de afdeling Topaas. De tweede plek was voor de sinaasappel-chocolade cake van de afdeling Robijn, en een derde plaats voor de citroen-monchou taart van Jannie van het restaurant van de Veldspaat. Na de bekendmaking van de winnaar mochten de aanwezige mensen een stukje proeven van de taarten, daar werd gretig gebruik van gemaakt! Het was een middag die erg gewaardeerd werd, en hopelijk zal er snel een 3e editie komen van Heel Veldspaat Bakt. Met dan nog meer variatie in baksels, niet alleen op basis van tarwemeel, maar wellicht ook met rijst-basis of een hartige variant. Misschien durft zelfs iemand het aan om een suikervrije variant te bedenken!
Tekst en foto: Marcus Braaksma
Vinkhuizen, 13 maart 2022